• Reacties 11 reacties
  • Abonnees 9 abonnees
  • Weergaven 50746 weergaven
  • Gebruikers 0 leden zijn hier

Op welke manier wil jij met ons meedenken?

Luisteren naar de wensen van verzekerden en hen laten weten wat je met hun wensen doet. Daar draait de nieuwe wet verzekerdeninvloed om. Samen met  en andere collega’s kijk ik daarom naar hoe wij verzekerden invloed laten hebben, bijvoorbeeld over de manier waarop wij met klanten communiceren en over de afspraken die wij met zorgverleners maken.

Ik ben daarom benieuwd hoe jij met ons mee wilt denken.

Wil je graag jouw eigen (persoonlijke) ideeën delen en bespreken met ons?  Wil je meepraten over onderwerpen waar Zilveren Kruis mee bezig is? Of ben je vooral nieuwsgierig naar wat wij doen met jullie wensen?

Misschien zie jij nog wel hele andere mogelijkheden! Wij zijn erg benieuwd. Deel jouw ideeën hieronder in de reacties

  • Offline

    Hallo  ,

    Ik ben geen verzekerde van Zilverenkruis maar wat ik merk is dat patienten heel veel baad hebben bij het overleggen / sparren met een ervaringsdeskundige die zelf ook regelmatig gebruik maak van de zorg. Dit is natuurlijk vergelijbaar met hoe de verzekeringsraad nu is opgezet. Echter heb je in het geval van een ervaringsdeskundige veel meer mensen nodig.

    Belangrijk is als je mensen wilt laten meedenken dat het onderwerp waarover ze meedenken voor iedereen duidelijk is. Ik vind het bijvoorbeeld prima om beleidstukken te lezen maar er zijn ook mensen die hier niks van snappen. Je zult informatie op verschillende manieren moeten aanbieden.

    Wij doen dat bijvoorbeeld op www.wijencp.nl maar informatie zowel in tekst als plaatjes aanwezig is. 

    Het organiseren van online meetimngen kan hierbij ook een prima midel zijn. Sommige mensen begrijpen informatie wel als ze erover praten, terwijl ze er misschien niks van snappen als ze de beleidstukken lezen.

  • He ,

    Wat een mooi voorbeeld hoe jullie informatie op verschillende manieren aanbieden. Zeker voor wat ingewikkeldere onderwerpen (en vraagstukken rondom een zorgverzekering zijn nu eenmaal soms ingewikkeld) is het belangrijk dat mensen die meepraten ook informatie kunnen krijgen op een manier die voor hen makkelijk is. Mijn ervaring in gesprekken met communityleden is dat veel mensen best veel snappen en ook willen snappen, maar dat het ligt aan hoe je de informatie aanbiedt. Beleidsstukken zijn dan niet de meest toegankelijke manier, een eenvoudigere tekst en bijv. een infograpic of filmpje is vaak makkelijker.

    Ook het bespreken van ervaringen kan een mooie vorm zijn. Zeker als verschillende verzekerden in een vergelijkbare situatie met elkaar in gesprek gaan, zie je dat deze ervaringen (die soms heel verschillend kunnen zijn) ons ook veel kunnen leren. Ik snap alleen nog niet helemaal waarom je dan veel meer mensen nodig hebt. Hoe zie jij dat?

    Ik lees dat je ook online bijeenkomsten interessant zou vinden. Zou dat voor jou altijd online zijn of bijvoorbeeld ook een fysieke bijeenkomst (als dat weer kan na corona)?

    Daarnaast ben ik ook benieuwd: ben jij iemand die graag meedenkt op bestaande onderwerpen (zoals de vragen die mijn collega Cynthia stelde over Mijn Zilveren Kruis) of die liever zelf een heel eigen idee bedenkt? Of misschien wel allebei?

  • Mijn wens is dat:
    Ik wil vooral direct antwoord hebben als ik ergens een probleem heb. Bijvoorbeeld als iets niet vergoed wordt en ik had dit wel verwacht. Dan moet het niet nodig zijn om een klachtenprocedure te starten. Er moet snel een deugdelijk antwoord komen: zowel mondeling als schriftelijk. In de schriftelijke reactie moet ook aangegeven worden hoeveel andere klachten over hetzelfde probleem binnengekomen zijn. En in het geval het probleem te wijten is aan zilveren kruis, moet zilveren kruis dit duidelijk toegeven en direct een verbetering doorvoeren. Van deze acties moet een lijst worden bijgehouden, zodat iedereen kan zien wat er gebeurt. Een mogelijke oorzaak van veel misverstanden is de communicatie en de volgens mij slechte website. Bij de vergoedingen wordt bijvoorbeeld ( bijna?) nooit vermeld dat bij ongecontracteerde zorg de vergoeding meer dan 75% is. Ik vind dit een fout en ik denk zelfs dat dit bewust gedaan wordt. Zulke dingen moeten op een lijst terecht komen en ZK moet ze verbeteren.
    PS het schriftelijk antwoord moet de naam en het directe telefoonnummer van de medewerker bevatten die het antwoord gegeven heeft.
  • Offline

    ,

    Zowel meedenken over bestaande onderwerpen als het verbeteren van zorg met nieuwe ideeën. Ik denk in beide gevallen graag mee. Samen met een patientenvereniging denk ik mee in het verbeteren van revalidatiezorg voor jongeren.

  •  Als ik je goed begrijp, dan wil je dat we bij het verbeteren op basis van klantwensen ook leren van waar klanten tegenaan lopen, liefst voor het tot een klacht komt. Dat is ook hoe het nu al gaat. Direct een actie hieraan koppelen kan in een deel van de gevallen. In sommige gevallen is dat lastiger, omdat klanten verschillende wensen en voorkeuren hebben en het aanpassen aan de voorkeur van de een, zorg dat het weer minder past bij de voorkeur van de ander. Daar zoeken we een balans in. Het voorbeeld dat je noemt rondom communicatie is er een waar we zeer verschillende voorkeuren zien. Je inhoudelijke wensen en verbetersuggesties kun je als idee indienen.

    Om terug te komen op het onderwerp van dit topic: op welke manier wil jij meedenken? Door het delen van een eigen idee? Of juist door mee te praten over onderwerpen waar Zilveren Kruis mee bezig is? Of ben je vooral nieuwsgierig naar wat wij doen met jullie wensen?

  •  , ik wil op het onderstaande reageren. Jouw reactie is te gemakkelijk. ZK is juist heel slecht in het afhandelen van klachten en vragen over onduidelijkheden. Het systeem van ZK zorgt er zelfs voor dat een klacht over het niet toekennen van een PGB bijvoorbeeld, eerst mondeling moet worden besproken. Terwijl dit bij andere zorgverzekeraars, en volgens mij ook volgens de wet, wel direct kan. Jullie gaan teveel uit van jullie gelijk. Dat is onterecht, in veel gevallen is er mondeling iets toegezegd of besproken  en dat blijkt niet te worden gehonoreerd. Om dat te verbeteren moet er meer schriftelijk worden vastgelegd. Bijvoorbeeld: als iemand informeert naar een vergoeding moet je zowel de vraag als het antwoord schriftelijk vastleggen en per e-mail toesturen of in de MIjnomgeving beschikbaar maken. Zo kan de vragensteller het nog eens nalezen. En dit is maar een voorbeeld. Zo zijn er talloze voorbeelden waaruit blijkt dat jullie klachtensysteem niet goed werkt. Ook al het feit dat de klantenservice nooit? kan doorverbinden naar een deskundige afdeling is een voorbeeld daarvan. Bij andere zorgverzekeraars wordt ik vaak doorverbonden naar de betreffende afdeling.

    (@Feina Als ik je goed begrijp, dan wil je dat we bij het verbeteren op basis van klantwensen ook leren van waar klanten tegenaan lopen, liefst voor het tot een klacht komt. Dat is ook hoe het nu al gaat. Direct een actie hieraan koppelen kan in een deel van de gevallen. In sommige gevallen is dat lastiger, omdat klanten verschillende wensen en voorkeuren hebben en het aanpassen aan de voorkeur van de een, zorg dat het weer minder past bij de voorkeur van de ander. Daar zoeken we een balans in. Het voorbeeld dat je noemt rondom communicatie is er een waar we zeer verschillende voorkeuren zien. Je inhoudelijke wensen en verbetersuggesties kun je als idee indienen.)

  • Offline

     Ik ben bezig met natuurlijke/biologische kraampakketten opstellen. Ik weet niet of Zilveren Kruis ook open staat voor andere kraampakketten. Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke producten, vooral als het gaat om biologisch afbreekbare producten. 

  • Ik vind het nieuwe systeem zoals het nu gaat en wat de bedoeling daarvan is niet interessant in plaats van vroeger waar ik altijd actief aan deel heeft genomen

  • Ik zie dat in bijna alle verzekeringen een groot pakket aan anticonceptie/kraam/baby/zwangerschapsvergoedingen is opgenomen. Ik zou het fijn vinden om een pakket te kunnen kiezen zonder deze vergoedingen.  Ik ben 55+ en heb deze vergoedingen niet nodig maar betaal er wel aan mee. Ik ben wel gecharmeerd van een module gebaseerde verzekering waarin je zelf een aantal keuzes kunt maken binnen de aanvullende verzekeringen.

  • Offline als antwoord op wdfaasse1290

    Bedankt voor je reactie wdfaasse1290.

    Als je het hebt over het nieuwe systeem, bedoel je dan het nieuwe platform? Hoe dat werkt, wat je daar kan doen, enzovoorts.

    Dat wordt namelijk één van onze nieuwe verbeter thema’s. Waarover we dus graag met onze community leden in gesprek willen.
    Hopelijk zien we je daar terug en wil je wat van je feedback en ideeën delen. Zeker ook interessant omdat je het kan vergelijken met het vorige platform!

    We starten volgende week met dat nieuwe thema. Daar krijg je sowieso bericht over, maar ik zal tegen die tijd ook hier een linkje plakken.

    Bedoel je het toch op een andere manier, dan zijn we uiteraard ook benieuwd naar je gedachten wdfaasse!

    Toevoeging: 
    Link naar het thema: Onze community Samen verbeteren