Hoe begrijpelijk vind je de antwoorden van onze chatbot?

Heb je wel eens een vraag gesteld aan chatbot Ziv? Je vindt Ziv in onze app en in Mijn Zilveren Kruis. Ziv geeft direct antwoord op veel vragen. Bijvoorbeeld over vergoedingen, rekeningen betalen of gegevens wijzigen. Hieronder zie je een voorbeeld van een vraag die Ziv beantwoordt over de vergoeding voor fysiotherapie. Maar misschien heb je zelf ook al eens met Ziv gechat.

We willen graag meer weten over hoe begrijpelijk je chatbot Ziv vindt. Zodat we dit kunnen verbeteren als dat nodig is. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen de antwoorden van chatbot Ziv goed begrijpt. Vind je het antwoord dat Ziv geeft duidelijk genoeg? Wat doen we goed, en wat kunnen we beter doen?
We zijn benieuwd naar jouw ervaring en mening.

Log in en reageer

  • Offline als antwoord op Peerke

    Goedemiddag  Het grote voordeel van chatbots in het algemeen is, dat zij 24x7 een vraag kunnen beantwoorden en er nooit een wachtrij ontstaat. Het voordeel van onze chatbot Ziv is, dat wij op een veilige manier gebruik maken van de data (uw verzekering, eigen risico, uw medeverzekerden) in onze antwoorden. Dit doen wij op de meest veilige manier, namelijk via Dig-D. We doen dit ook nooit alleen en ik begrijp heel goed dat menselijk contact altijd belangrijk zal zijn en dat gaan we ook zeker niet wegnemen. Het zal altijd een team zijn, waarbij de keuze bestaat dat men binnen de openingstijden een medewerker wilt spreken en ook als de chatbot er niet uitkomt met de verzekerde, is er de mogelijkheid om het gesprek voort te zetten met een medewerker van de klantenservice. Misschien wel eens interessant om te ervaren wat onze chatbot inmiddels allemaal voor jou kan betekenen. 

  • Offline als antwoord op sybhart

    Goedemiddag  Dank je wel voor jouw reactie. Het klopt dat veel chatbots nog in de zgn. kinderschoenen staan. WIj hebben er juist voor gekozen om op een persoonlijke en veilige manier de vragen van onze verzekerden te gaan beantwoorden. Wij beantwoorden juist vragen die belangrijk zijn voor een verzekerde en omdat wij achter Digi-D zijn gepositioneerd en de data van onze verzekerden in onze antwoorden kunnen gebruiken, proberen we zo veel mogelijk van belang voor de verzekerde te zijn. Misscien een idee om Ziv, de chatbot van ons eens te gebruiken via de app en/of mijnzilverenkruis.nl. Ik ben benieuwd of je dan wellicht een positievere kijk op in ieder geval onze chatbot kunt krijgen. 

  • Persoonlijk contact heeft mijn uitgesproken voorkeur. Een chatbot, hoe mooi de naam ook is die jullie hem geven, kan nooit een persoonlijk gesprek vervangen. Dus van mij mag Zilveren Kruis Chatbot Ziv vandaag nog aan de wilgen hangen en vervangen door personen die de Nederlandse taal machtig zijn. De rechtstreekse benadering en daarmee het gevoel krijgen als klant gewaardeerd en serieus genomen te worden wordt daarmee aangetoond.

    Het argument "personele problemen" en daaraan gerelateerde motieven en daardoor slecht- of geheel niet bereikbaar te zijn wil er bij mij niet in. Net als alle verzekeraars heeft ook Zilveren kruis een winst doelstelling. Er zal dus altijd gestreefd worden naar kostenbesparing om daarmee de winst te vergroten, simpel en alleen omdat de aandeelhouders dat eisen. Medewerkers die je niet hebt vergroten indirect de resultaten is de kromme redenering. Echter ben ik ervan overtuigd dat door je positief te onderscheiden en je klant centraal te stellen het marktaandeel en resultaat op termijn sterk zal stijgen. 

    Zilveren Kruis is daar niet uniek in maar ik verbaas mij dat zichzelf dienstverlenende noemende organisaties zo met hun klanten om durven te gaan. Zichzelf veelal verstoppend achter een bel menu, lange wachttijden voordat men een medewerker te spreken krijgt, onbereikbaar zijn. Kortom de meeste dienstverlenend organisaties stralen uit dat zij er niet voor hun klant zijn maar hebben een opstelling "de klant is er voor ons". 

  • Offline

    ik vind (soms verplicht) gebruik van een chatbot vreselijk irritant. Probeer mijn vraag altijd zo kort mogelijk te formuleren (vaak op verschillende manieren), maar krijg eigenlijk nooit een goed antwoord. Ik probeer dan ook zo snel mogelijk een medewerker aan de lijn te krijgen.

  • Offline als antwoord op WimMoll

    Hallo  Dank je wel voor jouw reactie. Fijn dat je een plezierige interactie met een chatbot hebt ervaren. Indien je de chatbot Ziv probeert, zul je ook ervaren dat wij dit soort vragen eenvoudig persoonlijk kunnen beantwoorden en op een veilige manier. 24x7 bereikbaar zijn en bovendien veilig. Aangezien we in ons gebied van ziektekosten toch met veel persoonlijke en medische gegevens te maken hebben. Dus ik zou zeggen, probeer Ziv ook eens via de app of mijnzilverenkruis.nl Slight smile

  • Goedemiddag  dank je wel voor jouw reactie. Het klopt dat we niet meer E-mailen. Dit heeft ook met de veiligheid van dit communicatiekanaal te maken. Wij hebben uiteraard een grote verantwoordelijkheid om jouw (medische) gegevens te beschermen. Daarom hebben we inderdaad afscheid genomen van e-mail. Voor mensen met een spraakhandicap kan het een optie zijn om met ons te communiceren via onze chatbot, waarbij de vraag dus wordt ingetypt. Maar ook via appchat in de app en/of live chat via mijnzilverenkruis.nl, waarbij een verzekerde kan chatten met een medewerker van de klantenservice. In beiden situaties kunnen alle vragen worden gesteld, aangezien we deze communicatiekanalen (chatbot, appchat en live chat) achter digi-d hebben geplaatst. Veiliger kan eigeniljk niet. Wij staan als ZilverenKruis juist voor waarden als inclusiviteit. Op deze wijze willen we al onze verzekerden ongeacht hun achtergrond en hun fysieke  en mentale mogelijkheden zich welkom en gewaardeerd voelen.

  • ik heb 1 keer met de chatbot gesproken waarbij de chatbot zei dat iets niet vergoed werd en later heb ik gesproken met een medewerker en die zei nee hoor het word wel vergoed

  • Ik kan nooit met chatbots uit de voeten. Ze begrijpen mijn vragen nooit of geven antwoorden waar ik niets mee kan. Uiteindelijk kom ik dan toch bij een medewerker terecht alleen ben ik dan inmiddels gefrustreerd en geërgerd. Ik zou graag kunnen mailen met ZK, dan heb ik een antwoord ook om na te kunnen lezen. Telefoneren werkt bij complexere zaken niet goed omdat ik dan de volgende dag niet zeker weet of ik het wel goed begrepen heb.

  • Voor mensen met een spraakhandicap bijv. als gevolg van een ernstige ziekte, is het een ramp om met welke zorgverzekeraar dan ook, te communiceren. Spaakproblemen dus niet verstaanbaar dus geen telefoon daardoor kun je tegenwoordig helemaal, maar dan ook helemaal niets meer. E-mailen mag/kan niet meer van Z.K., zou er nog een sociale Zorgverzekeraar zijn die dit probleem op kan lossen, discrimeneren mag toch niet meer? 

  •  Als je een goede ervaring hebt met telefonisch contact snap ik het helemaal  . Ik nodig je van harte uit om de volgende keer dat je een vraag hebt deze te stellen aan onze chatbot. Het kan zomaar zijn dat je dan positief verrast wordt :).. en bijkomend voordeel... ZIv is altijd bereikbaar.